欢迎来到新航道北京学校官网!英语高能高分,就上新航道!

| SAT

新航道北京学校SAT真题文章详情

2013年SAT全真模拟试题Section4(附答案)

2013/05/0912:00来源:互联网  

  • 字体:

10. In the first sentence of the passage (lines 1-2) (“The concept ... politics”), the author characterizes political culture as being


(A) introduced by comparative politics theorist Gabriel Almond in 1956


(B) one of multiple tools used by researchers who study comparative politics


(C) comparable to the psychoanalysis of a psychiatric patient


(D) developed primarily by scholars from other disciplines, such as anthropology


(E) defined as the cultural milieu in which political behavior takes place


11. The reference to “psychoanalysis” in lines 4-7 (“In effect... behavior”) is included in order to


(A) provide an analogy that helps to explain how the concept of political culture is used


(B) convey the value of psychoanalysis as a tool for determining levels of political participation


(C) demonstrate that examinations of political culture can help evaluate subconscious motivations


(D) show that psychoanalysis represents a synthesis of ideas from the fields of psychology and sociology


(E) establish that psychoanalytic techniques can be applied on a national level to understand political behavior


12. The statement in lines 17-19 (“Although every ... type”) implies that


(A) participatory political cultures are characterized by low political awareness


(B) it is possible to classify countries in terms of one primary type of political culture


(C) most Western democratic countries qualify as participatory political cultures


(D) the concept of political culture can only be applied as a two-part process


(E) applying theoretical concepts is usually ineffective for dying societies


13. The reference to“ allegiance” in line 23 is used to support the author’s point that


(A) America is a subject political culture


(B) Americans are more politically oriented than citizens of other countries


(C) many Americans are politically active in some way


(D) Americans participate in politics by volunteering for campaigns


(E) political participation in America is difficult to generalize


14. According to the author, the second step in applying the concept of political culture involves


(A) identifying a“ catch-all” method for evaluating political participation


(B) categorizing a society according to its dominant political culture


(C) determining a country’s specific mix of political culture types


(D) encouraging a society’s awareness of political corruption


(E) analyzing the process of political socialization within a country


15. In paragraph 5 (lines 33-43) (“The concept ... well”), the author’s tone in the passage shifts from


(A) encouraging to cautious


(B) explanatory to critical


(C) disinterested to engaged


(D) questioning to supportive


(E) concerned to alarmed


Questions 16-24 are based on the following passage.


Unless you’re out in nature, today it’s hard to walk even a few feet without coming across a structure that uses electricity in some way. Electrical outlets and light switches are ordinary household fixtures that we now take for granted. Yet, it has required literally hundreds of years of research for electricity to evolve to the point of common household usage as we know it today. This indispensable modern convenience is the result of efforts by some of history’s greatest scientists, inventors, and businessmen.


Most of us think of electricity as having been“ discovered” by Benjamin Franklin. Franklin certainly had a great deal to do with our ability to harness the power of electricity in its current form; however, the phenomenon of electricity was acknowledged in Western culture as early as the year 600 B.C. At that time, a certain type of electrical charge was perceived by researchers who worked with the gemstone amber. When rubbed, the amber would attract light items, such as feathers, which would stick to the gemstone in a phenomenon that we now know as static electricity. This process was recorded in the writings of an ancient Greek philosopher, Thales of Miletus, but it took more than two centuries before the first scientific studies of the phenomenon were conducted by English physician William Gilbert in 1600. Gilbert coined the term electricity from the Greek word electron, which means“ amber.”


Further research conducted in Europe in the 1700s produced an experimental device known as the Leyden jar. Developed in Leyden, Holland, by researcher Pieter van Musschenbroek, the Leyden jar was nothing more than a glass container filled with water and wrapped in metal foil. This simple device, however, was capable of storing static electricity and discharging it all at once. It therefore allowed researchers to carry out more in-depth investigations of the properties of static electricity. The most famous of these investigations was the one conducted by Benjamin Franklin, who used Leyden jars to prove that lightning was, in fact, a form of static electricity. In 1752, Franklin placed a key on the string of a kite and flew the kite just before a thunderstorm. Passing thunderclouds made the key spark, and this spark generated static electricity within Franklin’s Leyden jars.


The Leyden jar was superseded in 1799 through the work of Italian scientist Allesandro Volta, who used metal disks and salt water to create an electric current that did not need to be charged like the Leyden jar. Because of Volta’s success in generating electricity through a chemical process, the first battery was developed. Just twenty years after this invention, scientist Hans Christian Oersted of Denmark discovered that when electricity flows through a wire, it produces a magnetic field around the wire. This discovery, and further research into electromagnetism, led to the invention of the electric motor. The inventions of the telegraph, the telephone, and, of course, the ever-important lightbulb followed, all within a few years of one another in the late 1800s.


Our knowledge of electricity has come a long way since Thales of Miletus first recorded that mysterious charge produced when amber was rubbed. Today a total of 2,776 electric utility plants are currently operated in the United States alone, serving more than 130 million customers, according to the U.S. Energy Information Administration. About 51 percent of U.S. electricity is produced through coal plants, and 20 percent is powered by nuclear fuel. Another 17 percent is produced by natural gas. The amount of electricity sold in the U.S. has grown by more than 1,400 percent over the past 50 years, from 255 billion kilowatt hours in 1949 to 3,675 billion kilowatt hours in 2003. Clearly, the idea that was once just a gleam in a Greek philosopher’s eye has become a necessity—indeed, a basic foundation—of contemporary society.


16. The primary purpose of the passage is to


(A) describe the history of electricity


(B) refute the principle of electromagnetism


(C) analyze statistics on electricity usage


(D) track the rising costs of electricity


(E) explain the invention of the lightbulb


17. The statement in lines 6-8 (“Franklin certainly…600 B.C.”) implies that


(A) Benjamin Franklin was the first Westerner to research electricity


(B) the ancient Greeks knew more about electricity than Benjamin Franklin


(C) Benjamin Franklin did not actually discover electricity


(D) Benjamin Franklin worked with electricity by conducting experiments on amber


(E) Benjamin Franklin performed his experiments on electricity in 600 B.C.


18. In line 10,“ light” most nearly means


(A) sparkling


(B) floating


(C) faint


(D) weightless


(E) bright


19. In lines 17, the author refers to“ this simple device” to emphasize that


(A) because of its primitive design, the Leyden jar was incapable of storing static electricity


(B) although the Leyden jar was not elaborate, it served an important research function


(C) the Leyden jar was too simplistic to assist researchers in furthering their experiments


(D) scientists such as Benjamin Franklin had difficulty learning how to use the Leyden jar


(E) researchers in Holland during that time period tended to prefer simple devices to complex ones 20. According to the passage, Benjamin Franklin’s kite experiment proved that


(A) electricity was in fact a viable scientific phenomenon


(B) static electricity could be generated and stored


(C) lightning tends to strike metal objects


(D) lightning was a type of static electricity


(E) kites could be flown even when weighted with metal objects


21. which of the following inventions related to electricity is NOT discussed in the passage?


(A) The electric motor


(B) The telegraph


(C) The battery


(D) The lightbulb


(E) The television


22. In line 30, the author’s use of the phrase“ all within a few years of one another” suggests that


(A) the inventions of the telegraph, telephone, and lightbulb were delayed by problems with Oersted’s research


(B) the invention of the electric motor was an important precursor to the establishment of power plants


(C) the discovery of electromagnetism was more important than the discovery of static electricity


(D) the invention of the lightbulb allowed researchers to continue their work during evening hours


(E) once scientists gained a certain level of knowledge about electricity, the progress of inventions proceeded very rapidly


23. In the last paragraph, lines 31-38 (“Our knowledge ... society”), the author cites statistics on electricity usage to make the point that


(A) scientists today can harness the power of electricity without fully understanding the phenomenon


(B) our society would function more efficiently if we reduced our dependence on electricity


(C) our understanding of electricity has vastly increased since electricity was first discovered


(D) government leaders should make more of an effort to produce electricity through nuclear plants


(E) electricity consumption in the United States has now reached alarming proportions


24. According to the author, electricity has become


(A) a highly costly industrial resource


(B) an indispensable modern convenience


(C) an overdue technological innovation


(D) a menace to modern civilization


(E) a threat to the natural environment


S T O P


IF YOU FINISH BEFORE TIME IS CALLED, YOU MAY CHECK YOUR WORK ON THIS TEST ONLY. DO NOT TURN TO ANY OTHER SECTION IN THIS TEST.


答案:


SECTION 4


1. D


2. E


3. B


4. A


5. C


6. B


7. E


8. C


9. D


10. B


11. A


12. B


13. C


14. E


15. B


16. A


17. C


18. D


19. B


20. D


21. E


22. E


23. C


24. B

推荐阅读:SAT词汇训练方法有哪些?


热报课程推荐
名师博文
小编热推
热点文章
2022雅思考试全国新增两个考点!又新增大批考位!

雅思官方预计将机考考点预计覆盖全国42城 ,届时可达到提供全年300多个考试日期,考鸭们将可以更方便的挑选适...[详情]

03-31
考试动向!2022雅思考试大陆考区安排!

雅思考试是国际性英语标准化水平测试之一。有打算前往英联邦国家留学的小伙伴要参加雅思考试,那么2022年中国...[详情]

04-01
想参加2022雅思考试,怎样选地点靠谱?

雅思考试是前往英联邦国家留学的必要条件,每年雅思官方会安排多场雅思考试,考试地点分布在各大城市,有打算...[详情]

03-31
2022雅思报名流程,考生关注起来!

今年有打算考雅思的小伙伴,抓紧时间准备起来,多地城市已经取消考试,如果你所在的地区还可以报名,赶紧行动...[详情]

03-31
托福在家考,2022年更新考试要求!

近日,ETS官方在线公布了托福IBT家考2022新的要求、报名流程、院校认可度以及考试注意事项,有打算在今年拿下...[详情]

03-30
2022年托福考试出分日期汇总!值得收藏!

历年每次托福考试结束,很多同学和家长朋友就会急切的询问何时出成绩。ETS目前的官方说法是:阅读听力当场出...[详情]

03-31
2022托福考位什么时候放出?官方回答来啦!

参加托福考试的小伙伴都了解,考托福之前要经历抢考位,抢不到考位便无法参加托福考试!关于2022年托福的考位...[详情]

04-01
近期托福线下考情回顾,4月托福仍有可能取消!

近两年受疫情的不可抗力影响,托福考试难免被干扰到,近几个月已经有多个城市的考试被临时取消,3月份的线下...[详情]

03-31
2022年麻省理工学院 MIT宣布恢复对SAT考试的要求!

麻省理工学院 MIT近期表示,学校正在恢复由于疫情而在2020年和2021年间进行免除的SAT和ACT的录取要求,并在20...[详情]

04-01
看点!2022年SAT考试时间和报考建议!

有打算参加2022年SAT考试的小伙伴,赶紧来关注一下今年的时间安排,千万不要错过了!考试时间;2022年3月12日(...[详情]

04-01
美国高考—SAT进入机考时代!你赶上了吗?

美国大学理事会(College Board)于2022年1月25日宣布,SAT评估套件将以数字方式提供。2021年11月,美国大学理...[详情]

04-01
sat暑期线上课程推荐

不论是线上还是线下sat班级,选好合适的机构,跟对适合自己的老师,都会起到理想的复习效果。[详情]

05-17
新航道腾飞学习中心圣诞有你,乐享新年

新航道腾飞学习中心圣诞有你,乐享新年[详情]

12-28
新航道腾飞学习中心:万圣节我们鬼混了!你呢?

南瓜灯在半空闪烁,不给糖就捣乱的学员们在偷笑,满目皆是变身的狼人、变脸的小丑和流血的女巫。压抑尖叫,放...[详情]

12-16
2020届腾飞学习中心&锦秋学院学员毕业典礼圆满落幕!

 岁月如梭,韶光易逝。重回首,去时年,揽尽风雨苦亦甜。 2020届腾飞学习中心&锦秋学院学员毕业典礼于9月12...[详情]

09-18
留学生必须知道的美国研究生留学的条件

  每个的留学条件都有不同的规定动,所以说想要出国留学的朋友们,要符合它的条件才可以,那么美国研究生留...[详情]

02-17
新航道产品专区
课程名称 课时 人数 价格
雅思强化6.5分8人班(C) 24次课/60课时 8 13500 立即咨询
雅思精讲6.5分8人班(B+C) 48次课/120课时 8 20500 立即咨询
雅思入门6.5分8人班(A+B+C) 60次课/150课时 8 24500 立即咨询
雅思入门6分8人班(A+B) 36次课/90课时 8 17500 立即咨询
雅思精讲6分8人班(B) 24次课/60小时 8 13500 立即咨询
课程名称 课时 人数 价格
托福强化100分8人班(C) 24次课/60小时 8 13500 立即咨询
托福精讲100分8人班(B+C) 48次课/120课时 8 20500 立即咨询
托福入门100分8人班(A+B+C) 60次课/150课时 8 24500 立即咨询
托福入门90分8人班(A+B) 36次课/90小时 8 17500 立即咨询
托福入门100分25人班(A+B+C) 60次课/150小时 25 14500 立即咨询
课程名称 课时 人数 价格
SAT刺1400分班(C) 16课次/40课时 8 9600 立即咨询
新SAT1400分强化班(B+C) 46课次/115课时 8 21200 立即咨询
新SAT1400分基础班(A+B+C) 76课次/190课时 8 29800 立即咨询
新SAT1300分强化班(B) 30课次/75课时 8 15800 立即咨询
新SAT1300分基础班(A+B) 150课时/60课次 8 25800 立即咨询
课程名称 课时 人数 价格
全封闭托福100分强化10人班(T2+T3) 210小时 10 29800 立即咨询
全封闭托福90分基础10人班(P+T1+T2) 280小时 10 33800 立即咨询
全封闭托福90分强化10人班(T2) 105小时 10 16800 立即咨询
全封闭托福100分基础10人班(P+T1+T2+T3) 426小时 10 44800 立即咨询
全封闭雅思6分基础10人班(P+T1+T2) 280小时 10 33800 立即咨询
课程名称 课时 人数 价格
留学预备课程8人班(1级) 24课次/60课时 8 8500 立即咨询
留学预备课程10人班(P) 105小时 10 10500 立即咨询
留学预备课程8人班(3级) 24课次/60课时 8 8500 立即咨询
留学预备课程8人班(2级) 24课次/60课时 8 8500 立即咨询
留学预备课程8人班(4级) 24课次/60课时 8 8500 立即咨询
精品项目

网站导航